Keittiöveitsi

Kokkiveitsi. Perua Alaskan eskimoilta.
Kahva ja teline mahonkia.Tupet tavan nahkaa ja haljasnahkaa.
Tähän on tulossa vielä oma leikkuualusta.


Tässä veitsen esikuva. Ulu. Terä on voinut olla kiveä ja kahva luuta. Sitä on käytetty kaikkeen; Nylkemiseen, lihan ja muun ruoan paloittelemiseen, hiusten leikkuuseen, iglun jääpalojen leikaamiseen, ja ihan mihin vain.

6 kommenttia:

Jussi kirjoitti...

Muistaakseni tämän veitsimallin nimi eskimokielellä on ulu.

JPJ kirjoitti...

Totta puhut, Uluhan se.

Anonyymi kirjoitti...

Todella näppärän telineen oot teheny tuolle ululle.

Anonyymi kirjoitti...

Näppärää. Joko olet kokeillut käytännössä?

JPJ kirjoitti...

Kyllä se toimii! Erinominen etenkin yrttien, persiljan, ruohosipulin, valkosipulin, jne. silppuamiseen. Veitseä ei tarvise kuin keinutella koveraksi sorvatulla leikkuualustalla. Toimii kyllä tasaisellakin.
Kätevä ja persoonallinen.

Nyt on tulossa veitsiteline tavallisille veitsille. Ja korukoleilu, ja muuta pientä...

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.